Serebral Palsili Çocukların Ailelerine Bilgilendirme Semineri

Yazar: hastaneweb | Tarih: 20 Ekim 2022

Hastanemiz Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Havza İlçe Sağlık Müdürlüğünün oluşturdukları ortak proje kapsamında Serebral Palsili çocukların ailelerine bilgilendirme semineri düzenlendi. Havza Belediyesinin de katkılarıyla düzenlenen etkinlik ile ilçedeki serebral palsili çocukların ailelerine ulaşılıp davet edildi.

Serebral Palsi hastalığının oluşma nedenleri, seyri, fizik tedavi yöntemleri, botoks ve cerrahi müdahaleler, ev içi egzersizler, acil durum müdahaleleri, beslenme gibi konulardan oluşan program Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi toplantı salonunda ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlu hekimi Doç. Dr. İlker İlhanlı serebral palsi hastalığının oluşumu, seyri ve tedavisi hakkında anlatımlarda bulunup ailelerden gelen soruları cevapladı. Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi koordinatör fizyoterapisti Tuba Mızrak serebral palsi tedavisi, egzersizleri ve ev programı hakkında, Havza İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Şahin serebral palside acil durumlar ve müdahaleleri hakkında, Vezirköprü ilçe sağlık müdürlüğü diyetisyeni Zeynep Durmaz ise serebral palside beslenme hakkında bilgilendirmeler yaptılar.