Rektör Ünal’dan Hastanemize Teşekkür Ziyareti

Yazar: hastaneweb | Tarih: 23 Kasım 2022

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi’ kapsamında yapılan denetim sonunda hastanemiz, puanını 82’den 94’e çıkararak önemli bir başarıya imza attı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, sağlıkta kalite değerlendirmesi sürecinde başarı gösteren Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Hastane Yönetimi kalite sorumlularıyla Pembe Salonda bir araya geldi.

Hastanemizde gerçekleşen teşekkür ziyaretine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Gedikli, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Gedikli’nin kalite sürecini anlatan sunumuyla başlayan toplantı, Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan’nın konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Özkan, “Tüm personelimiz bu süreçte takım ruhuyla hareket ederek özveriyle görevlerini yerine getirdi. Başarılı olacağımıza öncelikle kendimiz inandık ve bu yolda gereken desteği sağladık.” diye konuştu.

“Burada çok fazla emek var ve biz bu emeğin takdir edilmesini istiyoruz”

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Kalite, bir sonuç ve biz sonuca baktığımızda bu sınavı geçtiğimizi görüyoruz. Bu sürecin devamı da elbette olacak biz yeni bir döneme geçiyoruz. Burada çok fazla emek var ve biz bu emeğin takdir edilmesini istiyoruz. Tıp Fakültesinden de yeni süreçte yeni ataklar bekliyoruz. Kaliteyi güç olarak kullanmak ve bundan sonra bu gücü bu bölgede kendi lehine kullanmasını bekliyoruz. Biz dün olduğu gibi bugün de elimizden gelen desteği vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Personelimizin sırtındaki yükü, elektronik alandaki gelişmelerle birlikte alacağız”

Konuşmasında sağlık turizminin önemine de değinen Rektör Ünal, “Sağlık turizmini bir fırsat olarak algılıyoruz ve Tıp Fakültesi üzerinden yürütülmesini istiyoruz. Bu şehir bunu hak ediyor ve bu şehir bunu yapabilir. Bunun için ciddi bir gayret ortaya koyuyoruz. Hem nitelik hem de nicelik açısından çokça yeterliyiz. Bu yılın sonuna kadar Tıp Fakültesinde büyük oranda dönüşüm olacak. Personelimizin sırtındaki yükü, elektronik alandaki gelişmelerle birlikte alacağız. Dijital dönüşüm bizim açımızdan bir hedef değil sadece bir sonuçtur. Bizim amacımız daha nitelikli, yormayan bir hizmet sunmak. Bunu da büyük oranda başardık.” diye konuştu.

Ziyaret Rektör Ünal’ın Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.