OMÜ Anestezi Günlerinin Üçüncüsü Düzenlendi

Yazar: hastaneweb | Tarih: 3 Haziran 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği tarafından her yıl düzenlenen OMÜ Anestezi Günlerinin (OMAG) 3.’sü bu yıl B&C Otelde geniş katılımla düzenlendi. Ana teması Anestezide Komplikasyonlar olan bilimsel toplantıda bu konudaki gelişmeler toplamda 4 panel ve 12 konuşma ile tartışıldı.

Programa Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Yavuz Gürkan, TARD Karadeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Elif Bengi Şener, akademisyenler, öğretim görevlileri ve farklı illerden toplam 100’e yakın uzman hekim katıldı.

Pandemiyle birlikte buluşmalarımıza 2 yıl ara vermek zorunda kaldık

Sempozyum, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. Deniz Karakaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Karakaya, konuşmasında “Ondokuz Mayıs Anestezi Günleri kısaca OMAG olarak adlandırdığımız toplantıların ilkini 2018 yılında hocam Prof. Dr. Binnur Sarıhasan başkanlığında yaptık ve gelenekselleştirerek her yıl düzenleme niyetiyle yola çıktık. Bir yıl sonra ikincisini düzenledikten sonra pandemiyle birlikte buluşmalarımıza 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bu vesileyle pandeminin aramızdan alıp götürdüğü sağlık çalışanlarını da anmak istiyorum ve hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 pandemisi hayatın hızla dijitalleşmesine neden oldu

Covid-19 pandemisinin getirilerinden biri hayatın hızla dijitalleşmesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Karakaya, “İletişimden eğitime, alışverişten çalışma hayatına kadar birçok şey ağırlıklı olarak internete taşındı. Bu dönemde bizim eğitimlerimiz de şekil değiştirdi ve hem toplantılarımızı hem de eğitim saatlerimizi online olarak gerçekleştirdik. Başlangıçta online toplantılarla evimizden çıkmadan bilgiye ulaşmak ve toplantılarımızı yapmak güvenli ve cazip geldi. Ancak bir süre sonra sanal ortamdaki toplantılarda bir eksiklik olduğunu hissettik. Yüz yüze yaptığımız toplantılardaki karşılıklı iletişimin ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Bu nedenle pandeminin hız kesmesiyle 3. OMAG’ı yüzyüze yapmayı planladık.” dedi.

Deneyimlerimizi paylaşmayı amaçladık

Bu toplantımızın konusunu “komplikasyonlar” olarak belirlediklerini vurgulayan Karakaya, “Anestezi sırasında ortaya çıkan komplikasyonları sizlerin de interaktif katılımlarıyla derinlemesine irdelemeyi ve deneyimlerimizi paylaşmayı amaçladık. Tüm konuşmacılara ve oturum başkanlarına değerli katkıları için teşekkür ediyorum. Hepimiz için verimli ve keyifli bir toplantı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bilgi alışverişinin yanı sıra özellikle bölgedeki anestezi uzmanlarını bir araya getirmek olan OMÜ Anestezi Günlerinin düzenleme komitesinde Prof. Dr. Sibel Barış, Prof. Dr. Fatih Özkan, Doç. Dr. Burhan Dost ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür Kömürcü yer aldı.

Anestezi Günlerine OMÜ öğretim üyelerinin yanı sıra; Prof. Dr. Mustafa Süren, Prof. Dr. Yavuz Gürkan, Prof. Dr. Hatice Türe, Prof. Dr. Serap Karacalar, Doç. Dr. Nilay Taş ve Doç. Dr. Serkan Tulgar da katkı sağladı.

Toplantı sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.