Türkiye’nin İlk Hastane Sınıfı’ndaki Öğrencilerin Karne Mutluluğu

Yazar: hastaneweb | Tarih: 26 Ocak 2023

Hastanemizde yatarak tedavi gören ve tedavileri süresinde Türkiye'deki ilk Hastane Sınıfı'nda eğitim alan öğrencilere karneleri Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından verildi.

Çocuk Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen karne törenine; Vali Dağlı ile Rektör Ünal’ın yanı sıra; Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Sevim Alışır, Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan, Çocuk Hastanesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, akademisyenler, hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Programda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun ilimizde 250 bin öğrencimiz karnelerini bugün aldı, tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak buradaki karne törenimizde özel öğrencilerimizin karnelerini almasına eşlik etmenin gururunu yaşıyoruz. Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören lösemili öğrencilerimiz de eğitimlerini burada almaktalar. Samsun'da bu şekilde evinde eğitim imkânı sağladığımız 300’ün üzerinde öğrencimiz vardır. Öğretmenlerimiz, haftanın belirli günlerinde öğrencilerin evlerine gitmek suretiyle eğitimlerini veriyorlar. Tabii buradaki amacımız; hiçbir öğrencimizin eğitimden mahrum kalmamasını sağlamak.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da tedavi gören çocukların moral ve motivasyonunun önemine işaret ederek “Tedavi gören çocuklarımızın hastalıkla mücadele konusunda moralinin yüksek tutulmasına dikkat ediyoruz. Burası onlar için umut kaynağı ve bu sorumluluğun bilincindeyiz. Hastanemiz sadece Samsun’a değil, çevre illerden gelen hastalara da hizmet veriyor. Bu açıdan hem bölgenin hem de ülkemizin hizmetinde olan Hastanemiz, aynı zamanda çocuklarımızın geleceği için de yararlı çalışmalara imza atıyor. Bu önemli çalışmayla çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamasını sağlayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklara hizmet edecek proje ve çalışmaların içinde olmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Hastane Sınıfı öğretmeni Necati Er ise görev yaptığı sınıfın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğine dikkati çekerek “OMÜ ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerinden geri kalmamaları için oluşturulan Hastane Sınıfı’nda 2022 – 2023 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle çocuklara karnelerini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tedavileri nedeniyle okula gidemeyen ilkokulda 15, ortaokulda 17, lisede 14 olmak üzere toplamda 46 öğrencimizin sınıflarını geçmesini sağladık. Ayrıca Türkiye'nin açılan ilk ortak lise bünyeli hastane sınıfıyız. Bizden sonra İstanbul bunu başarmıştır.” ifadelerini kullandı.

Karne töreninde Vali Dağlı, karne sevinci yaşayan çocuklarla birlikte kutlama pastasını kesti.

Program; tedavi gören çocukların müzik eşliğinde karne ve hediyelerini almasıyla sona erdi.