Hastanemizde Deprem Bölgesinden Gelen 17 kişi Tedavi Görüyor

Yazar: hastaneweb | Tarih: 23 Şubat 2023

Afet bölgelerinden kendi imkanlarıyla akrabalarının yanına gelen 17 kişi, hastanemizde tedavi altına alındı.

Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan, bölgeden gelen hastaları ziyaret ederek bazılarının deprem nedeniyle hafif yaralı olduğunu bazılarının da deprem öncesinden rahatsızlıkları bulunduğunu belirtti Hastaların hiçbirinde önemli bir sağlık sorunu bulunmadığına işaret eden Özkan, "Belki ameliyat edilmeleri gerekecek ortopedik birtakım sıkıntılar var. Birkaç çocuğumuzda ayak yaralanmaları, ezilmeler var. Hepsinin tedavisi yapılıyor." dedi.

Bölgeden gelecek hastalar için üniversite olarak hazırlıklı olduklarını belirten Özkan, "Buradaki en önemli hususlardan biri de fiziki yaralanmanın yanında psikolojik anlamda zedelenme var. Bunun da farkındayız. Hastanemizde psikolog ekibiyle hastalarımıza desteği sağlıyoruz. Desteklerimiz sadece fiziki ya da tıbbi anlamda değil. Psikolojik anlamda da her türlü desteği verdiğimizi söyleyebilirim." diye konuştu.