FISU'dan OMÜ Sağlık Ekibine Teşekkür

Yazar: hastaneweb | Tarih: 10 Ekim 2022

Dünya Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) yetkilileri, 48 ülkedeki 421 üniversiteden 752 sporcunun katılımıyla yapılan organizasyonda sağlık hizmeti görevini başarıyla üstlenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ile Hastane yönetimine teşekkür etti.

21-30 Eylül 2022 tarihlerinde OMÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Üniversiteler Arası Dövüş Sporları Kupası müsabakaları 6 farklı disiplinde (Boks, Karate, Muay Thai, Wushu, Sambo ile Güreş) yarışan sporculara sağlık hizmeti Tıp Fakültesi iş birliğinde sorunsuz olarak verildi.

Spor Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erdal Hancı yaptığı açıklamada sağlık hizmetlerinden herkesin memnuiyet duyduklarını belirterek “Organizasyonda sağlık hizmeti planlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında destek verdik. Bu süre içerisinde sporcuların konakladığı Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu’nda kesintisiz olarak poliklinik ve ayaktan tedavi hizmeti verildi. Ayrıca müsabakaların gerçekleştirildiği salonlarda sağlık ekiplerince sporcuların akut yaralanmalarına da hızlı ve etkin biçimde müdahale edildi.” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ise Prof. Dr. Fatih Özkan da sunulan sağlık hizmetinin kapsamı ve niteliğinin kapanış seremonisinde FISU yetkililerince takdir edildiğini belirterek görev alan sağlık personeline teşekkürlerini iletti.