Farklı İş Kollarına Mensup Ugandalı Heyet Üyeleri Hastanemizi Ziyaret Etti

Yazar: hastaneweb | Tarih: 14 Temmuz 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), uluslararasılaşma perspektifi doğrultusunda Orta Afrika’nın doğusunda bulunan Uganda ile akademik ve sektörel iş birliklerini geliştirmek adına girişimlerini sürdürüyor.

OMÜ’nün davetlisi olarak Samsun’a gelen Ugandalı heyet üyeleri; Uganda Ulusal Karayolları İdaresi insan kaynakları yöneticisi Jennifer Kaggwa Busulwa ile Şube Müdürü Monicah Elizabeth Seruma, Uganda Gelir İdaresi Başkanlığı Kamu ve Kurumsal İlişkiler eski Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Ödül ve Yaptırımlar Komitesi üyesi Vincent Seruma, St. Lawrence Üniversitesinde yönetici Peter Richard Semakula, Nakasero Hastanesinde doktor Dr. Walakira Steveni, Uganda Merkez Bankası görevlisi Tilda Nabanja, iş insanları David Lugya Sserunkuuma ve Nabiwafu Brenda Sarah’tan oluştu.

Tıp Fakültesi Hastanesi ile başlayan ziyaret programında Ugandalı heyet, Başhekim Prof. Dr. Davut Güven’i makamında ziyaret etti. Görüşmede sağlık alanında olası iş birlikleri ve Ugandalı hastaların OMÜ’de tedavi edilmesi yönünde atılacak adımlar ele alındı.

Ana tema sağlık turizmi

Ardından Ugandalı heyet, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın da katıldığı toplantıda Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun ile görüştü. Özellikle uluslararası sağlık turizminin değerlendirildiği toplantıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal sağlık, eğitim ve ikili iş birlikleri konularında OMÜ’nün Afrika kıtası genelinde ve Uganda özelinde hayata geçirmek istediği vizyonu ve projeleri anlattı.

Kısa ve orta vadeli yol haritası hazırlanacak

Toplantıda ikili iş birliklerinin her iki tarafa da katkı sağlamasının öncelikli hedef olduğunun altını çizen Rektör Ünal, heyetin OMÜ ve Samsun temaslarını planlayarak Öğr. Gör. Tolga Arslan’ı bu temasların gerçekleştirilmesinde heyete yardımcı olmakla görevlendirdi. Samimi bir atmosferde geçen görüşmenin sonucunda heyetin OMÜ ve Samsun temaslarını tamamlamalarını takiben bir toplantı daha yapılmasına ve genel bir durum değerlendirmesi yapılarak kısa ve orta vadeli bir yol haritasının çıkarılmasına karar verildi.