Çocuk Hastanesinin İç Mekân Duvarları Rengârenk Oldu

Yazar: hastaneweb | Tarih: 13 Nisan 2023

Hastanemiz Çocuk Hastanesinin iç mekân duvarları, Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerince farklı tasarımlarla çocukların ilgisini çekecek biçimde renklendirildi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sena Sengir Aydın’ın koordinatörlüğünde ve “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamındaki projede Çocuk Hastanesinin duvarları, çocuk resimlerinden oluşan sanatsal tasarımlarla buluştu.

Çalışmalar pandemi öncesinde başladı

Çocukların hastane korkusunu yenmeleri ve onlara moral vermek amacıyla Pandemi döneminden önce başlayan projede 4. sınıf öğrencileri görev aldı. Tasarım ve çizimi bizzat bu öğrencilerce yapılan ve o dönemki Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen tarafından desteklenen projeye pandeminin yayılması ve öğrencilerin iş güvenliği nedeniyle ara verildi. Pandemiden sonra bu öğrenci grubu mezun oldu ve yeni gelen öğrenci grubu tasarlanan görsellerin boyamasını yaptı.

Birbirinden renkli tasarımların bulunduğu proje nihayet tamamlanırken, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, tamamlanan çalışmaları inceleyerek tasarımlar hakkındaki beğenilerini dile getirdi. Duvar resimleri; Çocuk Hastanesi girişi, Çocuk Onkoloji Bölümü, Kan Alma Bölümü, Röntgen Bölümü ve Emzirme Odası gibi alanlarda yapıldı.

Başhekim Prof. Dr. Özkan “Çocukların dünyasına mümkün olduğunca yaklaşmaya, bedensel ve zihinsel tüm gereksinimlerini anlamaya çalışıyoruz”

Projenin tamamlanmasından duydukları memnuniyeti belirten Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan, “Doç. Dr. Sena Sengir Aydın’ın koordinatörlüğünde emek veren Eğitim Fakültesi öğrencilerimizi, bu anlamlı ve değerli çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Duvarları süsleyen bu resimler, çocukların hastaneye karşı duydukları korku ve tedirginlikleri yenmelerinde, moral ve motivasyonlarını üst düzeyde tutmalarında önemli bir faktör olacak. Çocuklarımızın bu resimler sayesinde tebessüm edip mutlu olması elbette bizleri de mutlu ediyor. Tedavileri yanında, onların dünyasına mümkün olduğunca yaklaşmaya, bedensel ve zihinsel tüm gereksinimlerini anlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Projenin içeriği, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun olarak düzenlendi

Yaklaşık 30 öğrencinin görev alıp emek verdiği projenin içeriği; Hastanemiz eski Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, bazı Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve Koordinatör Doç. Dr. Sena Sengir Aydın tarafından istişare edilerek çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun olacak şekilde düzenlendi.

Koordinatör Doç. Dr. Aydın “Resimler, çocukların Hastane ve doktorlara sempati ve güven duymalarını sağlayacak çalışmalar”

Proje hakkında bilgiler veren Koordinatör Doç. Dr. Sena Sengir Aydın, Çocuk Hastanesinin iç mekân duvarlarına yapılan resimlerin; sağlıklı günler adına motive edici, çocukların baktıkça mutluluk duyduğu, ayrıca Hastane ve doktorlara sempati ve güven duymalarını sağlayacak çalışmalar olduğunu dile getirdi.