17 Kasım Dünya Prematüre Günü

Yazar: hastaneweb | Tarih: 18 Kasım 2021

Hastanemizde 17 Kasım Prematüre Günü kapsamında yapılan etkinliğe hastane başhekimi Prof.Dr.Fatih Özkan, başhekim ve dekan yardımcılarımız, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Doğum Anabilim Dalları'nın öğretim üyeleri, tıp fakültesi öğrencileri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hekim, hemşire ve tüm çalışanları, Samsun Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, prematüre doğup büyümüş çocuklarımız ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Canan Seren, erken doğumun önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek; küçük prematürelerin yaşamasının donanımlı ve nitelikli bir bakımla olabileceğini belirtti ve tüm yenidoğan ekibine teşekkür etti. Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Fatih Özkan yaptığı konuşmada, prematüre doğan bebeklerin uzman ellerde olmasının çok önemli olduğunu ifade ederken bu ekibi oluşturan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Etkinlik Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi, 900 gram doğmuş Umut Bayrak'ın solist olarak yer aldığı müzik dinletisiyle devam etti. Yine 960 gram ağırlığında doğmuş olan Beril Ela Kaya'nın resim sergisi gezildi. Prematüre ikizler Yaren ve Deren Demirçelen'in öykü kitapları tanıtıldı. Etkinlik prematüre günü pastasının kesilmesiyle sonlandı.