1-7 Ekim Emzirme Haftası

Yazar: hastaneweb | Tarih: 5 Ekim 2023

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısı ile Bebeklere ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmesinin vurgulanması ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Başhekim Prof.Dr.Davut GÜVEN, hastane yöneticileri, hasta yakınları, akademik ve idari personeller katıldı.

Etkinlikte Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Seren konuşmasında ''anne sütü, doğanın anne- bebek çiftine verdiği en büyük hediye, belki de hayatın en mükemmel mucizesidir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan tüm besinleri, bebeğin ihtiyacı olduğu şekilde ve zamanda bebeğe sunar. Doğumdan hemen sonra gelen sütle ilerleyen günlerde gelen süt, emzirmenin başlangıcındaki sütle sonundaki süt, gündüz ve gece sütleri birbirinden farklıdır ve bebeğin gereksinimlerine göre ayarlanır. Anne sütüyle beslenen bebekler daha huzurlu, daha sağlıklı olur. Ülkemizde annelerimizin neredeyse tamamı bebeklerini anne sütüyle beslemeye başlamakta, ancak hızla hazır mama ve ek gıdalara geçiş yapmaktadır. 1-7 Ekim Emzirme Haftasında annelerimize bebeklerini doğar doğmaz emzirmeye başlamalarını, altı ay yalnızca anne sütü vermelerini, altıncı aydan sonra bebeğe yaşına uygun ek gıdalara başlayarak emzirmeye iki yıl ve sonrasında kadar devam etmelerini hatırlatmak istiyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bebek Dostu Hastane ekibi olarak sizlerin yanınızdayız, desteğe hazırız. Tüm bebeklerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu günler ve yarınlar diliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.