1-7 Ekim 2024 Emzirme Haftası

Yazar: hastaneweb | Tarih: 11 Ekim 2024

Başhekim Prof. Dr. Ünsal Özgen'in katılımıyla gerçekleştirilen Emzirme Haftası etkinliğinde Bebek Dostu Hastane Komitesi Başkanı Prof. Dr. Canan Seren “Çocuk Hakkı Olarak Anne Sütü” başlıklı konuşmasında, 2024 yılının Çocuk Haklarının 100. Yılı olduğunu ve anne sütü almanın her çocuk için bir hak olduğunu belirterek afet ve savaş durumlarında en çok etkilenenlerin anneler ve yenidoğanlar olduğunu, özellikle bu durumlarda anne sütüyle beslenmenin daha büyük önem taşıdığını vurguladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Sosyal Pediatri Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Ayçiçek Dinçer emzirmede sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatma Çavdar Kola, kanguru bakımı hakkında bilgi verdi. Etkinlik Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi Şenay Çoşğun’un “Video destekli emzirme eğitiminin emzirme başarısına etkisi” başlıklı sunumuyla son buldu.