15-22 Kasım “Dünya Basınç Yarası Farkındalık Haftası”

Yazar: hastaneweb | Tarih: 29 Kasım 2021

15-22 Kasım “Dünya Basınç Yarası Farkındalık Haftası” nedeniyle Hastanemizde dekanlık mavi salonda konferans düzenlendi.

Programa Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Fatih ÖZKAN, hastanemiz idarecileri ve hastanemiz çalışanları katıldı. Başhekim Prof. Dr. Fatih ÖZKAN açılış konuşmasında bası yaralarının önemine değinerek, önlenmesi için görevini fedakarca yapan çalışanlarımıza teşekkür etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seval AĞAÇDİKEN ALKAN’ın bası yaralarının değerlendirilmesi ve önlenmesi hakkında konuşmalarıyla başlayan konferans ,Mikail Yüksel Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Aysun GÖKÇE’nin tıbbi cihazlar nedeniyle oluşan bası yaraları ile ilgili konuşmasıyla devam etti. Ardından Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet DEMİR bası yarasının cerrahi tedavisi hakkında bilgiler verdi. Konferans konuşmacılar adına yapılan fidan bağışının sertifika taktimi ile sona erdi.