Yenidoğan Ünitemize Bebek Dostu Ünvanı verilmiştir

Yazar: hastaneweb | Tarih: 9 Ekim 2019

Sağlık Bakanlığımızın gerçekleştirdiği bebek sağlığının geliştirilmesi, bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişiminin sürmesi ve bebek ölümlerinin mümkün olan en düşük düzeylere çekilmesi kapsamında çeşitli projeleri bulunmaktadır. Sağlıklı çocuk gelişimi denilince ilk akla gelen anne sütü ile beslenme ise ülkemizin geleceği olan bebeklerimizin sağlığı kadar anneler için de yüksek derecede öneme sahip bir konudur. Dünya genelinde bu farkındalığı arttırmak için anne ve çocuk sağlığı ve beslenmesi gibi başlıklarda uluslararası girişimlere öncülük eden Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF, 1991 yılında, “çocuk beslenmesi” konusunda sorumluluğuyla, yol gösterici faaliyetlerde bulunmak ve bu konudaki yerel girişimleri teşvik etmek amacıyla “Bebek Dostu Hastaneler” programını ortaya koymuştur. Başarılı emzirme ilkeleri, bebeğin anne sütü ile yeterli beslenmesini sağlamak, emzirmeyi teşvik etmek ve desteklemek bu programın hedefleri arasında yer almaktaydı. “Bebek Dostu” ünvanını almak bünyesinde bir yenidoğan ve doğum kliniği barındıran pek çok hastane için oldukça büyük bir önem arz etmekte ve dünyadaki pek çok sağlık kuruluşu bu ünvana kavuşmayı kurumsal hedefleri olarak görmektedir. Hastanemiz 2006 yılında Bebek Dostu ünvanı almıştı. Kurumumuz Sağlıkta Kalite kapsamında verdiği hizmeti daha ileriye taşıyarak Yenidoğan Ünitesi için de Bebek Dostu ünvanı almaya layık görülmüştür. Dünya Emzirme Haftası 1-7 Ekim'e isabet etmesi ile anlamlı bir bütünlük arz eden “Bebek Dostu” ünvanı ödülümüz, kurumumuza da Samsun İl Sağlık Müdürü Sayın Doktor Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç tarafından 4 Ekim 2019 tarihinde takdim edilmiştir. Bu anlamlı ödülü kurumumuz adına Yenidoğan Yoğunbakım Sorumlusu Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Canan Aygün hocamız almış, hocamıza başhekim yardımcımız ve başhemşirelerimiz eşlik etmiştir. Ödülümüzün ülkemize ve kurumumuza hayırlara vesile olmasını dileriz.