Samsun Valisi Zülkif Dağlı OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde İncelemelerde Bulundu

Yazar: hastaneweb | Tarih: 30 Aralık 2020

Yaklaşık bir yıl önce Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelesinde üstlendiği görevlerle örnek çalışmalara imza atan ve en başından bugüne kadar pandemi hastanesi olarak hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Samsun Valisi Zülkif Dağlı’yı ağırladı.

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Vali Dağlı, beraberindeki heyet ile Mikrobiyoloji ve her gün yüzlerce Covit-19 numunesinin incelendiği PCR laboratuvarını ziyaret ederek Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Birinci’den bilgi aldı.

Son olarak Başhekim Prof. Dr. Türker Yardan, 3000’den fazla çalışanı ve yıllık bir milyonu bulan hasta sayısıyla Karadeniz Bölgesinin en büyük hastanesi olan her branştan hekim, hemşire ve diğer tüm yardımcı sağlık personeliyle salgına karşı özverili hizmetleri ve son durum hakkında güncel bilgileri sundu.

Vali Dağlı ve Rektör Ünal, Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, halkın sağlığı için fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, görevlerinde başarılar diledi. İncelemede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ve başhekim yardımcıları hazır bulundu.