Diyabetli Çocuklar ve Aileleri ile Gençlik Buluşması

Yazar: hastaneweb | Tarih: 6 Eylül 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü tarafından diyabetli gençlerimizin ve ailelerinin eğitimi ve sorunlarının görüşülmesi için ‘’ Diyabet Gençlik Buluşması ve Eğitim Günü ‘’ düzenlendi.

Etkinlikte Tip 1 Diyabetli hastalara uygulamalı olarak eğitimler verilerek , sosyal gelişmelerine katkıda bulunulmakta ,özgüvenleri artırılmakta ve hayata daha olumlu yönden bakmaları amaçlandı. Eğitime 70 aile çocukları ile katılım sağladı.

Etkinliğe Prof.Dr.Murat Aydın, Prof.Dr.Leyla Akın ,Çocuk Psikiyatrisi Dr. Muazzzez Aydın Karakullukçu Çocuk Endokrin Bölümü doktorları Dr. Gülden Yıldırım, Dr.Gizem Özcan Ceren, Dr.Ufuk Özkaya ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Reyhan Dönertaş ve Hemşire Ayşe Çoban konuşmacı olarak katıldı.

Omü Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden mezun öğrenciler Yusuf Can Çıtır , Kadir Başar ve Yaren Başokur çocuklara beden eğitimi dersleri vererek eğlenceli zaman geçirmesini sağladılar. Programın sonunda aileler.çocuklar ve endokrinoloji bölümü ekibi pasta keserek , hatıra fotoğrafı çektirdiler.