1-7 Ekim Emzirme Haftası

Yazar: hastaneweb | Tarih: 4 Ekim 2019

1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Hastanemizde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ünsal ÖZGEN, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan AYGÜN, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA ve hastane personeli katıldı. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Canan AYGÜN emzirmenin bebeği ilk bir yıl enfeksiyonlardan koruduğunu, anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğunu vurgulayarak, anne sütüyle beslenen bebeklerde ilk yıl sepsis (kana mikrop karışması), ishal, zatürre, orta kulak ve idrar yolu enfeksiyonlarının daha az görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Canan AYGÜN, hastane bünyesinde tüm sağlık çalışanlarına anne sütünün önemi ve yararları konusunda eğitimi verildiğini ve anne sütüyle beslenmenin desteklenmesi konusunda ekip çalışması sağlandığını ifade etti. Aygün, “Birçok sağlık çalışanının emzirme danışmanı sertifikası sahibi olduğu hastanemizde, anneler henüz doğum gerçekleşmeden önce anne sütüyle beslenme konusunda bilgilendirilmekte, doğumdan sonra emzirme danışmanlığı hizmeti almakta ve bebeklerin anne sütüyle beslenmesi taburculuk sonrasında da izlenmektedir” dedi.